Menu
CSS Blogs / Daily Write-Ups / FPSC & PPSC MCQS / MORE PAGES / PAST PAPERS / Q & A

Most Important Interview Questions Asked in Federal and Provincial Commissions Interview (Part-I)

Most Important Interview Questions Asked in Federal and Provincial Commissions Interview (Part-I)

Questions Asked in Federal and Provincial Commissions Interview | Most Asked Interview Questions n FPSC, PPSC, SPSC, BPSC, KPPSC, NTS, GBPSC, CSS, PMS | Federal and Provincial Commissions Interview Questions by Miss Bakhtawar, Sir Rameez Ch., Miss Nirmal Hasni.

After you successfully qualify for any competitive exam, the next challenge you face is preparing for the interview, either for federal or provincial commissions. To help thousands of qualifiers, striving to prepare themselves for their interviews, Miss Bakhtawar, Sir Rameez Ch., Miss Nirmal Hasni, under the patronage of Sir Syed Kazim Ali, assembled and created interview-relevant questions. They are divided into parts to help qualifiers read them, prepare them, memorize them quickly, and feel confident while appearing for their interviews. The credibility of these questions can be gauged with the fact that these MCQs are gathered and created by those coaches who are known across the country because of their coaching style and because of their highest students success rate. All coaches have helped 700,000 plus competitive students since 2018 on how to prepare for 100 Marks MCQs Exams, CSS, PMS, English, and other competitive exams on Howfiv. These questions have frequently been asked in different interviews conducted by federal and provincial commissions since 2016. These questions are helpful for FPSC, PPSC, SPSC, BPSC, KPPSC, GBPSC, AJKPSC, NTS, CSS, PMS, PMA, PAF, PN, STS, UTS, JTS, and all other competitive exams.

These questions are essential as they are being asked in PMS GK, KPPSC & CCE Screening Tests, CSS, PMS, FPSC, PPSC, and other competitive exams. All serious candidates, students, and qualifiers must prepare to excel in their interviews. These questions have been gathered and designed by the coaches who have been providing coaching to One Paper 100 Marks MCQs Exams students and helping them prepare for their federal and provincial commissions interviews. 

This image has an empty alt attribute; its file name is WhatsApp-Image-2021-05-05-at-3.08.13-PM-1024x241.jpeg
The Perfect Hair Feed
Q1The most modern city of Pakistan is?
Ans.Islamabad is the most modern city in Pakistan.
Q2The largest district in Pakistan is?
Ans.Khudar is the largest district in Pakistan.
Q3.The largest radio station in Pakistan is?
Ans.Islamabad radio station is the largest radio station in Pakistan.
Q4.Which is the most populous district in Pakistan?
Ans.Lahore is the most populous district in Pakistan.
Q5.What is the population density in Punjab per square kilometres?
Ans.353 persons are the population density in Punjab per square kilometres.
Q6.Parallel Line is the boundary line between which countries?
Ans.Parallel Line is the boundary line between Pakistan and India.
Q7.The book “From Plassey to Pakistan” is the biography of?
Ans.“From Plassey to Pakistan” is the biography of Humayun Mirza.
Q8.What is the age limit of the retirement of the Supreme Court Judge of Pakistan?
Ans.Sixty-five years is the age limit of the retirement of the Supreme Court Judge of Pakistan.
Q9.When did General Pervez Musharraf take over the control of Pakistan?
Ans.General Pervez Musharraf took over the control of Pakistan on 12 October 1999.
Q10.How much area of the earth surface is covered with water?
Ans.2/3% area of the earth surface is covered with water.
Q11.At which place, the maximum speed of the earth’s rotation is obtained?
Ans.The Equator is the place where the maximum speed of the earth’s rotation is obtained.
Q12. Kala Bagh dam is located in?
Ans.Kala Bagh Dam is located on Indus.
Q13.In what year, Russia invaded Afghanistan?
Ans.Russia invaded Afghanistan in 1979.
Q14.The largest sea in the world is?
Ans.South China Sea 
Q15.Define the direction of Earth rotation?
Ans.From west to east, The earth rotates on its axis.
Q16.Khunjrab Pass connects which countries?
Ans.Khunjrab Pass connects Pakistan with China.
Q17.What does mean by Baht?
Ans.The currency of Thailand is Baht
Q18.What does Taka mean?
Ans.The currency of Bangladesh is Taka.
Q19.Agra is famous for?
Ans.Because of the Taj Mahal, Agra is famous. 
Q20.10-Downing Street is located in which country, and it is famous for?
Ans.10 Downing Street is located in London, and it is the official residence of the Prime Minister of the United Kingdom.
Q21.The yellow sea is located in?
Ans.Near china, the Yellow sea is located. 
Q22.Pakistan’s smallest province in respect of area is? 
Ans.Khyber Pakhtunkhwa is the smallest province of Pakistan.
Q23.Name the largest Mosque of Pakistan?
Ans.The largest mosque of Pakistan is Faisal Mosque.
Q24.Which newspaper circulates the most in Pakistan?
Ans.Jang newspaper circulates the most in Pakistan
Q25.Name the tallest building in Pakistan.
Ans.MCB Plaza is the tallest building in Pakistan
Q26.The largest railway station in Pakistan is?
Ans.Lahore is the largest railway station in Pakistan.
Q27.At which place the OIC summit of 1974 held?
Ans.In Lahore, the OIC summit of 1974 was held.
Q28.Name the longest road in Pakistan.
Ans.Pakistan Highway is the longest road in Pakistan.
Q29.The longest Railway line in Pakistan is?
Ans.Karachi to Peshawar is the longest Railway line in Pakistan.
Q30.The largest platform in Pakistan is?
Ans.The platform of Rohn Station is the largest platform in Pakistan.
Q31.Name the highest road in Pakistan.
Ans.Karakoram Highway is the highest road in Pakistan.
Q32.Name the largest dam in Pakistan.
Ans.Tarbella Dar is the largest dam in Pakistan.
Q33.The largest railway workshop in Pakistan is?
Ans.Mughalpura workshop Lahore is the largest railway workshop in Pakistan.
Q34.Which is the largest industrial plant in Pakistan?
Ans.Pakistan Steel Mills Karachi is the largest industrial plant in Pakistan.
Q35.Which is the largest city of Pakistan in the context of area?
Ans.Karachi is the biggest city in Pakistan.
Q36.Dasht River flows at which place?
Ans.In Balochistan, the Dasht river flows.
Q37.What is meant by a cyclone?
Ans.The term cyclone means a system of wind, blowing of wind spirally towards the centre of low pressure.
Q38.Los Angeles is famous for?
Ans.Los Angeles is famous for film production because it is located in a place of fabulous beauty.
Q39.Define doldrums?
Ans.Doldrums is a equatorial low pressure zone.
Q40.Define the radiocarbon dating process?
Ans.It is used to find the age of fossils.
Q41.How many planets are in the solar system?
Ans.There are nine planets in the solar system.
Q42.Unit of distance is?
Ans.Unit of distance is the light year.
Q43.Jaffna is located in?
Ans.Jaffna is located in Sri Lanka
Q44.Define Jupiter?
Ans.Jupiter is a planet in the solar system with the maximum number of moons.
Q45.Where do Pine trees grow?
Ans.Pine trees grow in Coniferous forests.
Q46.Define the function of black soil?
Ans.For cotton cultivation, black soil is the best place.
Q47.Kimberley is known for?
Ans.Kimberley is known for its precious diamonds.
Q48.Kashgar is situated in?
Ans.Kashgar is situated in China.
Q49.The largest producer of manganese in the world is?
Ans.Russia is the largest producer of manganese.
Q50.What does mean by Oslo?
Ans.The capital of Norway is Oslo.
Prepared by Howfiv One Paper Faculty

For 800 Plus Federal & Provincial Commission Interview Questions, Kindly keep visiting the Cssprepforum website. These questions are essential as they are being asked in PMS GK, KPPSC & CCE Screening Tests, CSS, PMS, FPSC, PPSC, and other competitive exams. All serious candidates, students, and qualifiers must prepare to excel in their interviews. These questions have been gathered and designed by the coaches who have been providing coaching to One Paper 100 Marks MCQs Exams students and helping them prepare for their federal and provincial commissions interviews. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 20000-Plus-MCQs-for-Kids-GK-Mental-Math-Science-Islamiat-Mental-Ability-etc.-1.png

M. Usman Gul | Hira Ahad

All Most Important Interview Questions for Federal and Provincial Commissions Interview Parts

Available Online Courses
  1. Howfiv’s One Paper Commission Exam Prep Course | 2-Month Course | Let’s Register Now
  2. Online CSS, PMS English Class by Sir Syed Kazim Ali | Let’s Read How to Join
  3. Howfiv Advanced Creative Writing Course (Highly Recommended)
  4. PMS English Essay, Precis and GK Class | 3-Month Course | Let’s Register Now
  5. Online English Tenses & Voices 1-Month Course
  6. PPSC Tehsildar and Naib Tehsildar Exams Preparation Course, Study Material, and Mock Tests

No Comments

    Leave a Reply

    error: Content is protected !!