Menu
CSS Blogs / Daily Write-Ups / FPSC & PPSC MCQS / MORE PAGES / PAST PAPERS / Q & A

Most Important Interview Questions Asked in Federal and Provincial Commissions Interview (Part-2)

Most Important Interview Questions Asked in Federal and Provincial Commissions Interview (Part-2)

Questions Asked in Federal and Provincial Commissions Interview | Most Asked Interview Questions in FPSC, PPSC, SPSC, BPSC, KPPSC, NTS, GBPSC, CSS, PMS | Federal and Provincial Commissions Interview Questions by Miss Bakhtawar, Sir Rameez Ch., Miss Nirmal Hasni.

After you successfully qualify for any competitive exam, the next challenge you face is preparing for the interview, either for federal or provincial commissions. To help thousands of qualifiers, striving to prepare themselves for their interviews, Miss Bakhtawar, Sir Rameez Ch., Miss Nirmal Hasni, under the patronage of Sir Syed Kazim Ali, assembled and created interview-relevant questions. They are divided into parts to help qualifiers read them, prepare them, memorize them quickly, and feel confident while appearing for their interviews. The credibility of these questions can be gauged with the fact that these MCQs are gathered and created by those coaches who are known across the country because of their coaching style and because of their highest students success rate. All coaches have helped 700,000 plus competitive students since 2018 on how to prepare for 100 Marks MCQs Exams, CSS, PMS, English, and other competitive exams on Howfiv. These questions have frequently been asked in different interviews conducted by federal and provincial commissions since 2016. These questions are helpful for FPSC, PPSC, SPSC, BPSC, KPPSC, GBPSC, AJKPSC, NTS, CSS, PMS, PMA, PAF, PN, STS, UTS, JTS, and all other competitive exams.

These questions are essential as they are being asked in PMS GK, KPPSC & CCE Screening Tests, CSS, PMS, FPSC, PPSC, and other competitive exams. All serious candidates, students, and qualifiers must prepare to excel in their interviews. These questions have been gathered and designed by the coaches who have been providing coaching to One Paper 100 Marks MCQs Exams students and helping them prepare for their federal and provincial commissions interviews. 

This image has an empty alt attribute; its file name is WhatsApp-Image-2021-05-05-at-3.08.13-PM-1024x241.jpeg
The Perfect Hair Feed
Ans.From west to east, The earth rotates on its axis.
Q51.The biggest producer of tea in world?
Ans.The biggest producer of tea in the world is China.
Q52.What is meant by contour bounding?
Ans.It is used to prevent erosion in hilly areas. 
Q53.The capital of Poland is?
Ans.The Capital of Poland is Warsaw.
Q54.White House is located in?
Ans.The White House is located in the USA.
Q55.At which time, days and nights are of equal duration?
Ans.When the sun’s rays are vertical on the equator, days and nights are of equal duration at that time.
Q56.Island of Diego Garcia is located in?
Ans.It is in the Indian ocean that belongs to Mauritius. 
Q57.What is meant by term Redcliff?
Ans.Radcliff is a boundary line between India and Pakistan.
Q58.What is meant by term Longitudes?
Ans.The line from North to South Pole is called longitudes.
Q59.Define equatorial regions?
Ans.The regions of permanent low pressure are called equatorial regions.
Q60.At which time high tides occur?
Ans.When the sun and the moon are in a straight line on the opposite sides of the earth at that time high tides occur.
Q61.The biggest gold producer country in the world is?
Ans.The biggest gold producer country in the world is China.
Q62.Where citrus fruits are grown abundantly?
Ans.In Mediterranean region citrus fruits are grown abundantly.
Q63.UNESCO stands for?
Ans.UNESCO stands for United Nation Educational Scientific and Cultural Organization.
Q64.Give the name of Pakistan’s first open university.
Ans.Allama Iqbal Open University Islamabad is the first open university of Pakistan.
Q65.In 1985, which organization replaced RCD?
Ans.In 1985, ECO organization replaced RCD.
Q66.Who is the current secretary general of the UNO?
Ans.Antanio Guttress is the current secretary general of the UNO.
Q67.The second summit of OIC was held in which year?
Ans.The second summit of OIC was held in 1974 year.
Q68.UNO Security Council comprises of how many permanent members?
Ans.UNO Security Council comprises of five permanent members.
Q69.Which is the specialized UNO agency for labour welfare?
Ans.ILO is the specialized UNO agency for labour welfare.
Q70.Which are the founding members of RCD?
Ans.The founding members of RCD are Iran, Turkey, and Pakistan.
Q71.OIC stands for?
Ans.OIC stands for Organization of Islamic Cooperation.
Q72.Name the regional organization that includes Bangladesh, India, and Pakistan?
Ans.SAARC the regional organization that includes Bangladesh, India, and Pakistan.
Q73.Beside Balochi, name a language that is spoken in Balochistan?
Ans.Beside Balochi,  Barahvi is also spoken in Balochistan.
Q74.Headquarters of UNO are located in?
Ans.Headquarters of UNO are located in New York.
Q75.Which treaty signed after the war of 1965 between India and Pakistan?
Ans.Tashkent treaty signed after the war of 1965 between India and Pakistan.
Q76.Amir Khusrau is the poet of which language?
Ans.Amir Khusrau is the poet of Urdu language.
Q77. Afghanistan was invaded by Soviet Union in?
Ans. Afghanistan was invaded by Soviet Union in 1979.
Q78.First meeting of SAARC was held in which year?
Ans.First meeting of SAARC was held in 1985.
Q79.ILO stands for?
Ans.ILO stands for International Labour Organization.
Q80.The highest place of rainfall in Pakistan is?
Ans.The highest place of rainfall in Pakistan is Murree.
Q81.The largest park in Pakistan is?
Ans.The largest park in Pakistan is National Park Islamabad.
Q82.The largest seaport in Pakistan is?
Ans.The largest seaport in Pakistan is Karachi.
Q83.The largest museum in Pakistan is?
Ans.The largest museum in Pakistan is Lahore Museum.
Q84.The largest library in Pakistan is?
Ans.The largest library in Pakistan is Punjab Public Library.
Q85.The largest and oldest university in Pakistan is?
Ans.The largest and oldest university in Pakistan is Punjab University Lahore.
Q86.Faqiz Mahal situated in?
Ans.Khairpur
Q 87Kalabagh dam is famous for?
Ans.It is famouse for its red hills and Indus river traveling through these mountains.
Q88.In the beginning assets of State Bank were?
Ans.30 million
Q89.The city famous for bazars
Ans.Cairo
Q90.What is the length of cricket bat?
Ans.38 inches
Q91.The person with the knowledge of many books?
Ans.Biblophile
Q92In Islamic history ,where maximum number of Hafaaz martyred?
Ans.Battle of Yammama
Q93.Total ammendments in 1973 Constitution? 
Ans.26 Ammendments
Q94.When the Constitution of Pakitan was promugated?
Ans.14 th August 1973
Q95Jalianwala Massaccre took place on?
Ans.13th April 1919
Q96.MAO college was inagurated by whom?
Ans.Lord Lytton
Q97.Moenjo Daro is known as?
Ans.Mound of dead or City of dead
Q98.First defence minister of Pakistan?
Ans.Liaqat Ali Khan
Q99First President of Muslim League?
Ans.Sir Agha Khan
Q100Year of Sorrow?
Ans.10th of Prophethood
Prepared by Howfiv One Paper Faculty
This image has an empty alt attribute; its file name is 20000-Plus-MCQs-for-Kids-_-GK-Mental-Math-Science-Islamiat-Mental-Ability-etc.-13.png

For 800 Plus Federal & Provincial Commission Interview Questions, Kindly keep visiting the Cssprepforum website. These questions are essential as they are being asked in PMS GK, KPPSC & CCE Screening Tests, CSS, PMS, FPSC, PPSC, and other competitive exams. All serious candidates, students, and qualifiers must prepare to excel in their interviews. These questions have been gathered and designed by the coaches who have been providing coaching to One Paper 100 Marks MCQs Exams students and helping them prepare for their federal and provincial commissions interviews. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 20000-Plus-MCQs-for-Kids-_-GK-Mental-Math-Science-Islamiat-Mental-Ability-etc.-11-2.png

All Most Important Interview Questions for Federal and Provincial Commissions Interview Parts

This image has an empty alt attribute; its file name is 20000-Plus-MCQs-for-Kids-GK-Mental-Math-Science-Islamiat-Mental-Ability-etc..png
Available Online Courses
  1. Howfiv’s One Paper Commission Exam Prep Course | 2-Month Course | Let’s Register Now
  2. Online CSS, PMS English Class by Sir Syed Kazim Ali | Let’s Read How to Join
  3. Howfiv Advanced Creative Writing Course (Highly Recommended)
  4. PMS English Essay, Precis and GK Class | 3-Month Course | Let’s Register Now
  5. Online English Tenses & Voices 1-Month Course
  6. PPSC Tehsildar and Naib Tehsildar Exams Preparation Course, Study Material, and Mock Tests
503 Views

No Comments

    Leave a Reply

    error: Content is protected !!