Menu
FPSC & PPSC MCQS

Islamic Studies Most Important MCQ

Islamic Studies 100 Most Important MCQ

Written by Vaneeza Meher

1. Hazrat Umar R.A embraced Islam, influenced by which Surah Of Holy Quran

  1. Taha
  2. Yaseen
  3. Fateh
  4. Almaedah

Answer: Taha

2. Who are not entitled to get Zakat

  1. Uncle, Sister, and Hisband
  2. Parents, brother and wife
  3. Parents, Husband, wife and children
  4. Brother, Nephew and children

Answer: Parents, Husband, wife and children

3. How many times word zakat is uesd in Makki surahs

  1. 19
  2. 21
  3. 23
  4. 22

Answer: 22

4. Ayat ul Kursi is in which Surah of the Holy Quran

  1. Surah An-Nisa
  2. Surah Al-ma’ida
  3. Surah Al- A’raf
  4. Surah Al-Baqarah

Answer: Surah Al-Baqarah

5. Which surah of the Holy Quran ends with two prophets’ name

  1. Surah Ibrahim
  2. Surah Al-A’la
  3. Surah Yusuf
  4. Surah Mujadila

Answer: Surah Al-A’la

6. Which surah of the Holy Quran starts with two fruits name

  1. Surah At-Teen
  2. Surah Imran
  3. Surah Hud
  4. Surah An-Nisa

Answer: Surah At-Teen

7. The Shortest Surah Al-Kawthar has ______ verses

  1. 3
  2. 2
  3. 5
  4. 4

Answer: 3

8. _______ Surahs of the Holy Quran start with the word “Qul” .

  1. 7
  2. 6
  3. 4
  4. 5

Answer: 5

9. How many surahs of the Holy Quran start with the word “Tabaraka”

  1. 3
  2. 2
  3. 4
  4. 1

Answer: 2

10. Which prophet was put in the fire

  1. Hazrat Muhammad (PBUH)
  2. Hazrat Nooh (AH)
  3. Hazrat Yousaf (AH)
  4. Hazrat Ibrahim (AH)

Answer: Hazrat Ibrahim (AH)

11. What is the number of month “Rajab” in Islamic Calendar

  1. First
  2. 7th
  3. 5th
  4. Eleventh

Answer: 7th

Explanation: The Islamic Calendar is regarded as “Hijri Calendar”. It has 12 months in the year which consist of 354 or 355 days. The Islamic months of Hijri calendar begins and ends according to appearance of moon. It starts from the month of Muharram and ends on Zul-Hajj.

12. The 2nd Mujadid was

  1. Ibn-e-Taimya
  2. Imam Ghizali
  3. Ahmad Sirhindi
  4. Shah Waliullah

Answer: Ahmad Sirhindi

Explanation: Ahmad Al Faruqi Al-Sirhindi (1564–1624) was an Indian Islamic scholar, a Hanafi jurist, and a prominent member of the Naqshbandi Sufi order. He has been described as the Mujaddid Alf Saani, meaning the “Reviver of the second millennium”, for his work in rejuvenating Islam and opposing the dissident opinions.

13. Who founded Sahifa Hammam Bin Munabih

  1. Mufti M. Abduhu
  2. Rasheed Ahmad Raza
  3. Dr. Hamidullah
  4. Dr. Zakir Naik

Answer: Dr. Hamidullah

Explanation: Sahifah Hammam ibn Munabbih is sometimes quote as one of the earliest known hadith collections, that are still extant today by 8th century scholar Hammam ibn Munabbih. It has been translated, in the 20th century, by Muhammad Hamidullah.

14. Which Surah mentions Zulqarnain

  1. A’ssuff
  2. Alkahaf
  3. Al Baqarah
  4. Al Mujadala

Answer: Alkahaf

Explanation: Surat Al-Kahaf is the 18th surah of the Qur’an with 110 ayat. It is a Meccan surah.

15. Muslims are the best of all due to:

  1. Justice
  2. Moderation
  3. Truthfulness
  4. Modernization

Answer: Moderation

Explanation: Moderation is closely related to balance (tawazun) and justice (‘adl), as justice implies balancing rights and duties and setting everything in its rightful place.

16. Sahib Us-Ser is the name of:

  1. Hazrat Khuzaifa (R.A)
  2. Hazrat Uqba (R.A)
  3. Hazrat Saad (R.A)
  4. Hazrat Umar (R.A)

Answer: Hazrat Khuzaifa (R.A)

Explanation: Hazrat Abu Huzaifa (R.A) was amongst the blessed personalities who had embraced Islam in its early days. He (R.A) was the son of Utbah bin Rabiah, who was famously known for his handsomeness, wealth, intellect and wisdom. Despite all these qualities, he was the worst enemy of Islam.

17. Masjid al-Khayf is situated in

  1. Muzdilifa
  2. Arafaat
  3. Minna
  4. Jabal e Noor

Answer: Minna

Explanation: This masjid is located at the foot of a mountain in the south of Mina, close to the smallest Jamarat. It was at this spot that the Prophet (peace and blessings of Allah be on him) and numerous other Prophets before him performed salah. Masjid al-Khayf is a masjid whose virtues are proven in some Hadith.

18. The Usher for Hijrat e Madinah was

  1. Hazrat Saad bin Ubada (R.A)
  2. Hazrat Utab bin Usaid (R.A)
  3. Hazrat Abdullah bin Ariqat (R.A)
  4. Hazrat Abdullah bin Umar (R.A)

Answer: Hazrat Abdullah bin Ariqat (R.A)

19. A male is coffined/wrapped in __ dressed sheets

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 3

20. Amount of zakat cannot be used in _____.

  1. Madrassah
  2. Mosque
  3. Hospital
  4. School

Answer: Mosque

21. What is Sahihain:

  1. Mishkat
  2. Bukhari
  3. Bukhari and Muslim
  4. Ibne Majah Bukhari and Muslim

Answer: Bukhari and Muslim

22. Jehad become mandatory in _____ Hijra.

  1. 1 AH
  2. 2 AH
  3. 3 AH
  4. 4 AH

Answer: 2 AH

23. Which one is called Masha’ar-ul-Haram

  1. Mina valley
  2. Muzdalifa valley
  3. Arafat
  4. Al-Sirhan Valley

Answer: Muzdalifa valley

24. Who was the first martyre in Islam

  1. Hazrat Hamza (RA)
  2. Hazrat Yasir (RA)
  3. Sumayyah bint Khayyat (RA)
  4. Ammar ibn Yasir

Answer: Sumayyah bint Khayyat (RA)

25. Who first embraced Islam among women

  1. Hazrat Fatima (RA)
  2. Hazrat Zainab (RA)
  3. Hazrat Khadija (RA)
  4. Hazrat Ayesha (RA)

Answer: Hazrat Khadija (RA)

26. What is Istelam

  1. Salam to Kaaba
  2. Salam to Hajre Aswad
  3. Kissing Hajre Aswad
  4. Praying at Muqam –e-Ibrahim

Answer: Kissing Hajre Aswad

27. Who gathered Quranic verses in one place

  1. Hazrat Umar (RA)
  2. Hazrat Abdullah ibne Abbas (RA)
  3. Hazrat Abdullah ibne Masud (RA)
  4. Hazrat Usman (RA)

Answer: Hazrat Usman (RA)

28. A Verse of the Holy Quran indicates the name of

  1. Hazrat Usman RA
  2. Hazrat Muaaz RA
  3. Hazrat Saad RA
  4. Hazrat Zaid RA

Answer: Hazrat Zaid RA

29. A Muslim female is coffined in

  1. Eight Sheets
  2. Five Sheets
  3. One Sheet
  4. Ten Sheets

Answer: Five Sheets

30. The original name of Imam Bukhari is

  1. Saeed bin Hatem
  2. Ali
  3. Zaid
  4. Ismail
  5. Muhammad bin Ismail

Answer: Muhammad bin Ismail

31. Makka was conquered in

  1. 5 A.H
  2. 10 A.H
  3. 2 A.H
  4. 8 A.H

Answer: 8 A.H

32. Qurbani (Holy Slaughtering) is observed during Hajj at

  1. Arafat
  2. Mina
  3. Muzdalifa
  4. Safa

Answer: Mina

33. Jami-i-Quran is taken for

  1. Hazrat Ali (R.A)
  2. Hazrat Saad (R.A)
  3. Hazrat Usman (R.A)
  4. Hazrat Masood (R.A)

Answer: Hazrat Usman (R.A)

34. Pious-Caliphate lasted for about

  1. Eighteen Years
  2. Twenty Years
  3. Thirty Years
  4. Five Years

Answer: Thirty Years

35. Gathering on Arafat during Hajj is made on

  1. 9th Zil Hajjah
  2. 3rd Ramazan
  3. 2nd Safar
  4. 18 Shawal

Answer: 9th Zil Hajjah

36. How many stages the Quran contains

  1. 8
  2. 7
  3. 9
  4. 12

Answer: 7

37. Who was the first writer of “Wahi” in Quraish

  1. Harat Abdul Rahman bin Auf (RA)
  2. Hazrat Zaid bin Sabit (RA)
  3. Hazrat Abdulla bin Zubair (RA)
  4. Hazrat Ibn Masuod (RA)

Answer: Hazrat Zaid bin Sabit (RA)

38. Kitab-ul-Assar is compiled by

  1. Imam Abu Hanifah (RA)
  2. Imam Shafi (RA)
  3. Imam Malik (RA)
  4. Imam Humbal (RA)

Answer: Imam Abu Hanifah (RA)

39. Imam Shafi took the office of “Religious Judgment” in the age of

  1. 13 years
  2. 14 years
  3. 20 years
  4. 15 years

Answer: 15 years

40. What was the name of foster sister of the Holy Prophet (PBUH)

  1. Hazrat Salmah (RA)
  2. Hazrat Raqiyyah (RA)
  3. Hazrat Mariah (RA)
  4. Hazrat Shima (RA)

Answer: Hazrat Shima (RA)

41. Namaz-e-Istisqa” is prayer for

  1. Blessing of God
  2. Pardon
  3. Rain
  4. Sleep

Answer: Rain

42. Who is called “saqi zam zam”

  1. Hazrat Abbas (RA)
  2. Hazrat Hamzah (RA)
  3. Hazrat Muaz bin Jabal (RA)
  4. Hazrat Muawiyah (RA)

Answer: Hazrat Abbas (RA)

43. What is the number of Ramzan in the Islamic Calender

  1. 8th
  2. 9th
  3. 10th
  4. 11th

Answer: 9th

44. Give the name, who compiled first work of Hadith “Sahifa-e-Sadiqa.”

  1. Hazrat Abu Bakar (RA)
  2. Imam Muslim (RA)
  3. Hazrat Abdullah bin Amr (RA)
  4. Hazrat Abu Hurairah (RA)

Answer: Hazrat Abu Hurairah (RA)

45. Who advised Abu Bakr (R.A) to compile the Quran

  1. Hazrat Umar (R.A)
  2. Hazrat Uthman (R.A)
  3. Hazrat Ali (R.A)
  4. Hazrat Zaid (R.A)

Answer: Hazrat Umar (R.A)

46. The Prophet made Hazrat Muaaz bin Jabal the Governor of

  1. Kufa
  2. Makkah
  3. Kuwait
  4. Yemen

Answer: Yemen

47. Who are the ‘Sahibain’

  1. Abu Hanifah and Abu Yusuf
  2. Abu Hanifah and Imam Shaibani
  3. Abu Yusuf and Imam Shaibani
  4. Abu Hanifah and Imam Shafi

Answer: Abu Hanifah and Imam Shaibani

48. Hajj is not completed unless you go to

  1. Makkah
  2. Medina
  3. Mina
  4. Arafat

Answer: Arafat

49. The foundation of Bait Ul-Hikmah was laid down during

  1. Abbasid Period
  2. Ummayad Dynasty
  3. Fatmid
  4. Sub-Continent

Answer: Abbasid Period

50. What was Hazrat Yousaf (AS)’s age,When he was thrown into a well by his brothers

  1. 12
  2. 10
  3. 15
  4. 11

Answer: 15

51. Title of Ameer Ul Momineen was firstly assumed by

  1. Hazrat Umar RA
  2. Hazrat Abu Bakar RA
  3. Hazrat Ali RA
  4. Hazrat Usman

Answer: Hazrat Umar RA

Explanation: Umar ibn Al-Khattab, was one of the most powerful and influential Muslim caliphs in history. He was a senior companion of the Prophet Muhammad SAW.

52. Addition of phrase “as-salaatu khayrum-minan-nawm” was done by

  1. Hazrat Ali RA
  2. Hazrat Usman RA
  3. Hazrat Abu Bakar RA
  4. Hazrat Umar RA

Answer: Hazrat Umar RA

53. What is meaning of “Ghazwa”

  1. Battle in which Prophet Muhammad(SAW) personally participated
  2. Battle in which Hazrat Isa participated
  3. A pact signed between Quraish and Muslims on Fateh e Makkah
  4. A battle in defense of religion

Answer: Battle in which Prophet Muhammad(SAW) personally participated

Explanation: ghazwa (plural ghazwas or ghazwat) (Islam) Any of the battles in which the Islamic prophet Muhammad personally participated. A battle associated with the expansion of Muslim territory.

54. The pilgrims touching Hajr e Aswad during Hajj is called

  1. Tawaf
  2. Ramee
  3. Istilam
  4. Sayee

Answer: Istilam

Explanation: Istilaam in Arabic means to touch with the hand or the mouth. In the Sharee‘ah, Istilaam of the Black Stone means kissing it or touching it with the hand.

55. Al-Muwatta the Hadith book, is compiled by

  1. Imam Malik (R.A)
  2. Imam Abu Haneefa (R.A)
  3. Imam Shafi (R.A)
  4. Imam Ahmad bin Hambal (R.A)

Answer: Imam Malik (R.A)

Explanation: The Al Muwatta of Imam Malik is the earliest written collection of hadith comprising the subjects of Islamic law, compiled and edited by the Imam, Malik ibn Anas.

56. The Kitab al-Athar is compiled by

  1. Imam Abu Haneefa RA
  2. Imam Shafi RA
  3. Imam Ahmad bin Hambal RA
  4. Imam Malik RA

Answer: Imam Abu Haneefa RA

Explanation: The Kitab al-Athar was the first book composed in Islam after the generation of the Companions. Al-Imam al-A’zam Abu Hanifah Nu’man ibn Thabit wrote it.

57. Which of the following is considered a mainstay in Islamic System

  1. Hajj
  2. Zakat
  3. Namaz
  4. Fasting

Answer: Zakat

Explanation: Zakat is a form of alms-giving treated in Islam as a religious obligation or tax, which, by Quranic ranking, is next after prayer in importance.

58. The formal declaration of Islamic faith known as Iman Mufassal. Muslims pledge to how many beliefs

  1. 5
  2. 7
  3. 8
  4. 10

Answer: 7

Explanation: Iman e Mufassal means believing in: 1.Faith in God; 2. Faith in His angels; 3. Faith in all of His messengers or Prophets; 4. Faith in His revealed Books; 5. Faith in the Last Day or the Day of Judgement; 6. Faith in the doctrine of predestination, which lays down that everything good or bad is decided by God), (Taqdir) 7. Faith in the life after death.

59. First complete surah revealed in Quran Kareem

  1. Alaq
  2. Muzzammil
  3. Al-Muddathir
  4. Al Fatiha

Answer: Al Fatiha

Explanation: Surat Al Fatiha is the first chapter (surah) of the Quran. Its seven verses (ayat) are a prayer for the guidance, lordship and mercy of Allah.

60. Which of the following is called Year of Deputations

  1. 8 Hijri
  2. 9 Hijri
  3. 10 Hijri
  4. 11 Hijri

Answer: 9 Hijri

61. Who destroyed idol Manat

  1. Hazrat Khalid Bin Walid R.A
  2. Hazrat Umar Ibn Al As R.A
  3. Hazrat Saad Bin Zaid R.A
  4. Hazrat Ali R.A

Answer: Hazrat Saad Bin Zaid R.A

62. Hazrat Abu Sufyan, Hazrat Ameer Muawiyah and Abu Kahafa R.A accepted Islam at the time of ______.

  1. Migration to Madina
  2. Treaty of Hudaibiya
  3. Conquest of Makkah
  4. Ghuzwa Uhad

Answer: Conquest of Makkah

63. Who was made wali of Makkah when Holy Prophet Left for Madina after stay of some days at Makkah after conquest of Makkah

  1. Hazrat Musab Bin Umair R.A
  2. Hazrat Maaz Bin Jabal R.A
  3. Hazrat Auttab Bin Usaid R.A
  4. Hazrat Abdullah Bin Umer R.A

Answer: Hazrat Auttab Bin Usaid R.A

64. Who destroyed idol Al-Uzza

  1. Hazrat Khalid Bin Walid R.A
  2. Hazrat Ali R.A
  3. Umar Ibn Alas R.A
  4. Hazrat Umer R.A

Answer: Hazrat Khalid Bin Walid R.A

65. Who destroyed idol Sawa

  1. Hazrat Khalid Bin Walid R.A
  2. Hazrat Umar Ibn Al As R.A
  3. Hazrat Saad Bin Zaid R.A
  4. Hazrat Ali R.A

Answer: Hazrat Umar Ibn Al As R.A

66. Who was made governor of North Yemen by Holy Prophet

  1. Maaz Bin Jabal
  2. Hazrat Abu Musa Ashri R.A
  3. Hazrat Amer Ibn Alas
  4. None of these

Answer: Hazrat Abu Musa Ashri R.A

67. Who was made governor of south Yemen by Holy Prophet

  1. Maaz Bin Jabal
  2. Hazrat Abu Musa Ashri R.A
  3. Hazrat Amer Ibn Alas
  4. None of these

Answer: Maaz Bin Jabal

68. Who was the commanders of the Infidels in the Battle of Uhud

  1. Shaiba
  2. Abu Jahal
  3. Abu Sufyan
  4. Khalid bin Walid

Answer: Abu Sufyan

69. Hazrat Abu Bakr (R.A) belonged to the tribe of ______.

  1. Banu Sahm
  2. Banu Taym
  3. Banu Hashim
  4. Banu Asad

Answer: Banu Taym

70. What is the name of lady, whose Father Husband Brother and Son all were Prophets

  1. Layya bint Yaqb
  2. Hazrat Maryam
  3. Hajra
  4. Sarah

Answer: Layya bint Yaqb

71. Which is the correct etiquette of Imam to deliver Friday Khutba

  1. He can face toward Qiblah and deliver Khutba
  2. He must face the audience and deliver Khutba
  3. He is at liberty to face the Qiblah or audience
  4. All of the above

Answer: He must face the audience and deliver Khutba

72. Number of hadiths narrated by Hazrat Abu Huraira R.A

  1. 5356
  2. 5374
  3. 5378
  4. 5837

Answer: 5374

73. The book Kitab al Umm is written by ______.

  1. Imam Abu Hanifa
  2. Imam Shafi
  3. Imam Malik
  4. Imam Hambul

Answer: Imam Shafi

74. When did Imam Abu Hanifa born

  1. 70 Hijri
  2. 80 Hijri
  3. 90 Hijri
  4. 100 Hijri

Answer: 80 Hijri

75. When did Imam Abu Hanifa die

  1. 150 Hijri
  2. 160 Hijri
  3. 170 Hijri
  4. 180 Hijri

Answer: 150 Hijri

76. Name the wife of Haroon ur Rasheed who was the mother of Al-Ameen and Al-Haroon.

  1. Zubaida
  2. Farzana
  3. Ammamah
  4. Buran

Answer: Zubaida

77. The study of Religions is called ______.

  1. Seismology
  2. Theology
  3. Gerontology
  4. Etymology

Answer: Theology

78. Mughal emperor Akbar enforced Din-I-Ilahi in _______.

  1. 1581
  2. 1582
  3. 1583
  4. 1584

Answer: 1582

79. Book named The Voice of Human Justice is biography of___________

  1. Hazrat Umer (R.A)
  2. Hazrat Ali (R.A)
  3. Hazrat Abu Bakr (R.A)
  4. Hazrat Usman (R.A)

Answer: Hazrat Ali (R.A)

80. King of Egypt sent two concubines as a gift to Muhammad(S.A.W), Maria(R.A) and__________

  1. Saira
  2. Sirin bint Shamun
  3. Marriam
  4. Zulaikha

Answer: Sirin bint Shamun

81. On whose suggestion The Holy Prophet (PBUH) decided to release the prisoners of Badr war after taking ransom

  1. Hazrat Abu Bakar R.A
  2. Hazrat Ali R.A
  3. Hazrat Umar R.A
  4. Hazrat Usman R.A

Answer: Hazrat Abu bakar R.A

82. How many years Hazrat Abu Bakr (RA) was younger than the Prophet Hazrat Muhammad (PBUH)

  1. 2 Years
  2. 3 Years
  3. 4 Years
  4. 5 Years

Answer: 2 Years

83. Current Hijri Year is  ______.

  1. 1439 AH
  2. 1440 AH
  3. 1441 AH
  4. 1442 AH

Answer: 1441 AH

84. In Torat by which name Prophet Muhammad (SAWS) was called________

  1. Muhammad
  2. Farooq
  3. Tayyab
  4. Ahmed

Answer: Tayyab

85. The dead body of Muslim male is wrapped in three sheets, female is coffined in how many sheets

  1. Three Sheets
  2. Four Sheets
  3. Five Sheets
  4. Seven Sheets

Answer: Five Sheets

86. The first Nimaz-e-Janazah performed by Holy Prophet (SAWS) was of which Sahabi

  1. Asad bin Zaraara
  2. Sumayya bint khabbat
  3. Yasir ibn Amir
  4. Al-Harith ibn Abi Hala

Answer: Asad bin Zaraara

87. Which Surah of Holy Quran revealed twice-in Makkah & Madinah

  1. Surah Yaseen
  2. Surah Alaq
  3. Surah Rahman
  4. Surah Fatiha

Answer: Surah Fatiha

88. Facsimile of Holy Prophet (SAWS) was ______.

  1. Hazrat Hussain
  2. Hazrat Hassan
  3. Hazrat Zubair
  4. Hazrat Musab bin Umair

Answer: Hazrat Musab bin Umair

89. Holy Prophet (SAWS) laboured in the construction of which mosque

  1. Masjid-e-Nabvi
  2. Masjid-e-Haram
  3. Masjid-e-Quba
  4. Masjid-e-Qiblatein

Answer: Masjid-e-Quba

90. During Which prayer, the change of Qibla happened

  1. Fajar
  2. zuhr
  3. Asar
  4. Magrib

Answer: zuhr

91. The word Takaful comes from the Arabic root word ______.

  1. Wakala
  2. Kafala
  3. Wauf
  4. None of Them

Answer: Kafala

92. LEAAN is _______.

  1. Name of surah
  2. A Clause of Islamic law
  3. Honour and respect
  4. Name of a tree

Answer: A Clause of Islamic law

93. Al-Maida means ______.

  1. Food
  2. Fruits
  3. The Table Spread with Food
  4. None of these

Answer: The Table Spread with Food

94. By whom Prophet (PBUH) learnt Salat & ablution

  1. Hazrat Mossa (A.s)
  2. Hazrat Essa (A.s)
  3. Hazrat Mekail (A.s)
  4. Hazrat jibrail (A.s)

Answer: Hazrat jibrail (A.s)

95. Prophet Muhammed (P.B.U.H) performed a total of _________ Umrahs

  1. One
  2. Two
  3. Three
  4. Four

Answer: Four

96. Meaning of Surah Al Araaf is _______.

  1. Place in the Heaven
  2. Place in the Hell
  3. Border land between Heaven and Hell
  4. None of these

Answer: Border land between Heaven and Hell

97. Minimum Persons required for Namaz Ba-Jamaat

  1. 1
  2. 2
  3. 4
  4. 7

Answer: 2

98. Baytal-Hikmat was a ______.

  1. Observatory
  2. Medical University
  3. Translation bureau
  4. None

Answer: Translation bureau

99. Afzal ul Bashr is the title of ______.

  1. Hazrat Abu Bakr RA
  2. Hazrat Umar RA
  3. Hazrat Usman RA
  4. Hazrat Ali RA

Answer: Hazrat Abu Bakr RA

100. Who Introduced Police System

  1. Hazrat Usman (R.A)
  2. Hazrat Abu Bakar (R.A)
  3. Hazrat Umer (R.A)
  4. None on these

Answer: Hazrat Umer (R.A)

For #CSS_2021 & #CSS_2022, top 100 Essays, Solved Past Papers from 2000 to 2020, and daily blogs, opinions, and articles like CSS Prep Forum.

If you know any teacher who can help students prepare any optional subject, such as political science, international relations, public administration, criminology, etc. then write for us. Moreover, if you have anything that can help students prepare for the CSS exam, kindly feel free to send us. We will publish so that we can collectively help hundreds of thousands of aspirants preparing for a successful future. Let’s get your stories published with us. Like & Follow us at Facebook Instagram

239 Views

No Comments

    Leave a Reply

    error: Content is protected !!